Ιούνιος, 2023

2023Τρι27Ιουν18:0021:15ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΑσφάλεια στο Διαδίκτυο (CSLIM17)Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας18:00 - 21:15 2.3 - AIΘΟΥΣΑ Η/Υ B, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΠΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ, Ελπίδος 1, Λινόπετρα, 4102 Λεμεσός. Δείτε την τοποθεσία στο Google Maps. Διοργανωτής: Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου Τύπος προγράμματος:Δωρεάν Προγράμματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για όλους

Πληροφορίες Προγράμματος

Η διαρκής διείσδυση του διαδικτύου στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μας καθιστά πιο ευάλωτους σε κυβερνο-επιθέσεις (cyber attacks). Αυτό το εισαγωγικό μάθημα διερευνά τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), τις απειλές που υπάρχουν, και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικτυακή μας παρουσία και τα προσωπικά μας δεδομένα. Εξηγείται τι είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα και πως θα προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα μας, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, οι δημόσιοι φορείς και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί σήμερα αναφορικά με το θέμα αυτό. Επίσης σε αυτό το μάθημα εξηγείται και γιατί αυξάνεται η ζήτηση για επαγγελματίες στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.  

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα:

– γνωρίζουν τι είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο,

– κατανοούν τις πιο κοινές απειλές, επιθέσεις και ευπάθειες,

– λάβουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προστατεύουν τις επιχειρήσεις τους από επιθέσεις,

– γνωρίσουν τις τελευταίες τάσεις σ’ αυτό το πεδίο εργασίας και το λόγο που η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους/όσες δραστηριοποιούνται σε επαγγελματικούς τομείς στους οποίους απαιτείται η χρήση του διαδικτύου στις δραστηριότητες τους.

Σημαντική Σημείωση: Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό σε άτομα που το έχουν ήδη παρακολουθήσει και ολοκληρώσει.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δωρεάν

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Διάρκεια Προγράμματος

6 ώρες: Τρίτη 27/06/2023 και Πέμπτη 29/06/2023 (18:00 – 21:15).

Υπεύθυνος Προγράμματος

Χρίστος Τσίτσιος Καπετάνιος, Τηλ. 22806142, Email: ccapetanios@kepa.mlsi.gov.cy

Διοργανωτής

Κέντρο Παραγωγικότητας ΚύπρουΤηλ.: 22806000, Φαξ: 22376872, Εmail: info@kepa.mlsi.gov.cy Λεωφόρος Καλλιπόλεως 77, 2100 Αγλαντζιά Λευκωσία, Κύπρος

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν επιτρέπονται εγγραφές σε αυτό το πρόγραμμα αυτήν την στιγμή

Χρηματοδότηση

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται από το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.