Φεβρουάριος, 2023

2023Τετ15Φεβ17:0020:15ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙEκπαίδευση Εκπαιδευτών Τεχνικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δωρεάν)Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+17:00 - 20:15 AIΘΟΥΣΑ A, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΠΑ (πρώην ATI), ΛΕΥΚΩΣΙΑ., Κωνσταντίνου Καβάφη 20, 2121 Αγλαντζιά. Δείτε την τοποθεσία στο Google Maps.Τύπος προγράμματος:Προγραμματα Τεχνικής Κατάρτισης

Πληροφορίες Προγράμματος

(Αρ. Προγράμματος: NSΕΕΚ23/1)

Πρόγραμμα κατάρτισης, διάρκειας 22 ωρών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι/ες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες έτσι ώστε να εντοπίζουν ανάγκες κατάρτισης, να σχεδιάζουν αποτελεσματικά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, να τα υλοποιούν με βάση τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και να τα αξιολογούν με βάση τη μεθοδολογία της αξιολόγησης προγραμμάτων.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της συνεχούς εκπαίδευσης των εργαζομένων τους, όλων των βαθμίδων, και επενδύουν συστηματικά στη αναπτυξη του ανθρωπινου δυναμικου. Ένα από τα σημαντικά συστατικά στοιχεία επιτυχίας του στόχου για συνεχή εκπαίδευση είναι και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών ενηλίκων.  Αυτό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τον κάθε οργανισμό, αφού αποτελεί εγγύηση για ποιοτική ανάπτυξη και αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη.. Η ανάπτυξη των γνώσεων δεξιοτήτων και στάσεων των εκπαιδευτών, είναι αναγκαίες για να βοηθήσουν μέσω κατάρτισης, την αύξηση της παραγωγικότητας.

Στο πλαίσιο του  παρόντος προγράμματος οι εκπαιδευτές θα αναπτύξουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες (key competences) ούτως ώστε να εντοπίζουν ανάγκες κατάρτισης, να σχεδιάζουν αποτελεσματικά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, να τα υλοποιούν με βάση τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και να τα αξιολογούν με βάση τη μεθοδολογία της αξιολόγησης προγραμμάτων. Επιπρόσθετα  το προγραμμα πραγματεύεται τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την  μικροηλεκτρονικη και πρασινη τεχνολογια και στόχο έχει την ανάλυση των τεχνοοικονομικών χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων τους.

Στο πλαίσιο του Έργου  Εrasmus « ECoVEM  (European Centre of Vocational Excellence in Microelectronics) » το Κέντρο Παραγωγικότητας διοργανώνει δωρεάν  το παρόν πρόγραμμα ώστε οι εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στο ρόλο τους.

Σε ποιους απευθυνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται η επιθυμούν να ασχοληθούν μέ την εκπαίδευση μαθητών, φοιτητών η ενηλίκων σε τομείς σχετικούς με την τεχνολογία. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που είναι πιο σχετικά στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής, Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της τεχνολογίας των Φωτοβολταικων και των οχημάτων.

ΣΤΟΧΟΙ:

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • Σε επίπεδο γνώσεων:
  • Αναφέρουν τις βασικές αρχές θεωριών εκπαίδευσης ενηλίκων.
  • Περιγράφουν τον ρόλο των εκπαιδευτών ενηλίκων στην επαγγελματική κατάρτιση.
  • Διακρίνουν προβλήματα στον τομέα που δραστηριοποιούνται.
  • Εντοπίζουν θεματικούς τομείς αναγκών κατάρτισης σε συλλογικό επίπεδο και σε ατομικό επίπεδο.
  • Αναφέρουν τεχνικές συλλογής στοιχείων κατά τη διερεύνηση συλλογικών αναγκών κατάρτισης οργανισμών.
  • Περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις
    διάφορες εφαρμογές τους.
  • Αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνολογίας.
  • Να διατυπώνουν τις βασικές αρχές της κάθε τεχνολογίας παραγωγής ενέργειας.

  • Σε επίπεδο Δεξιοτήτων:

1. Σχεδιάζουν ερωτηματολόγια για διάγνωση ατομικών αναγκών κατάρτισης.

2. Διατυπώνουν σκοπό κατάρτισης με σαφήνεια, συντομία και περιεκτικότητα.

3.  Αναλύουν και να οργανώνουν το περιεχόμενο κατάρτισης σε ενότητες.

4. Επιλέγουν ή και να αναπτύσσουν τη μέθοδο και τεχνικές κατάρτισης.

5. Επιλέγουν ή και να αναπτύσσουν τα μέσα κατάρτισης που θα χρησιμοποιηθούν.

6. Υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων διασφαλίζοντας τις κατά περίπτωση κατάλληλες συνθήκες κατάρτισης.

7. Διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο διδασκαλίας και χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την προφορική επικοινωνία.

8. Προσαρμόζουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των καταρτιζόμενων..

9. Αναπτύσσουν εργαλεία αξιολόγησης επιλέγοντας τους κατάλληλους άξονες αξιολόγησης, τύπους ερωτήσεων και κλίμακες μέτρησης.

10.  Να γνωρίζουν λύσεις για αποτελεσματικότερη και πιο ορθολογιστική χρήση ενέργειας και πόρων στα κτίρια επιχειρήσεων.

11.  Να αναπτύσσουν περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική στην επιχείρηση τους.

12.  Να υιοθετούν καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης/διαχείρισης

  • Σε επίπεδο Στάσεων

1. Εκτιμούν το έργο που επιτελεί ο εκπαιδευτής ενηλίκων.

2. Αποδέχονται σχόλια προς βελτίωση της διδασκαλίας τους.

3. Παρακινουν τους εργοδοτες στη χρηση των ΑΠΕ και μικροηλεκτρονικης τεχνολογιας

4. Υιοθετουν μια σωστη σταση απεναντι στη διαχειριση της ενεργειας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτές τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης   που ασχολούνται με την εκπαίδευση μαθητών, φοιτητών η ενηλίκων σε τομείς σχετικούς με την τεχνολογία  η στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού τους η να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.  Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που είναι πιο σχετικά στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής, Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της τεχνολογίας των Φωτοβολταικων και των οχημάτων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  22  ώρες

  • Tετάρτη από τις 5.00 –8:20 μμ.    ( Εικοση λεπτα διάλειμμα)
  •  Σάββατο από τις 08:00 -14:00   ( Τρία διαλείμματα  των εικοση λεπτών το καθένα)

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δωρεάν

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Διάρκεια Προγράμματος

15/02/2023  –  08/03/2023

Υπεύθυνος Προγράμματος

Κίτσιος Δημήτρης, Τηλ.: 2269722, Email: dkitsios@kepa.mlsi.gov.cy

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν επιτρέπονται εγγραφές σε αυτό το πρόγραμμα αυτήν την στιγμή

Σχετικά Αρχεία

Χρηματοδότηση

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο του Έργου ECOVEM, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+